Jeugdbrandweer

Bij de Jeugdbrandweer zitten jongens en meiden van 12 tot en met 18 jaar die geïntereseerd zijn in de Brandweer.
Ze trainen voor wedstrijden en leren daarnaast heel veel over de Brandweer.
Ook leer je bijvoorbeeld hoe je kleine blusmiddelen moeten gebruiken om een kleine brand te blussen. 

De jeugdbrandweer is gevestigd in Maasland.
Zij oefenen elke woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. 
De jeugdbrandweer doet twee keer per jaar mee aan jeugdbrandweerwedstrijden. Daarnaast leren ze omgaan met kleine blusmiddelen. Soms worden ze ook gevraagd te helpen bij oefeningen van het korps Maasland.

Enkele korpsleden van Maasland vormen het kader van de jeugdbrandweer. De jeugdbrandweer is een kweekvijver voor de vrijwillige brandweer en een kans om (brand) veiligheid ook bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie zie: www.jeugdbrandweermaasland.nl 

coördinator jeugdbrandweer:
Wilfried Alsemgeest
06-30563079

Schoolbrandweer

Ieder jaar organiseert brandweer Maasland in september de zogenaamde schoolbrandweerwedstrijd. Deze wedstrijd wordt gehouden tussen de drie basisscholen van Maasland, De Schutse, De Aloysius en de Groene Oase.

De basisscholen worden bezocht door de leden van de jeugdbrandweer om de leerlingen enthousiast te maken. Daar wordt door hen uitleg gegeven over de oefenavonden en de wedstrijd. 

Met de hulp van een paar brandweermannen en de jeugdbrandweer oefenen we drie avonden met de kinderen van de basisschool. Twee keer een droge avond en de derde avond nat.

Daarna volgt op een zaterdag de wedstrijd voor de brandweerkazerne. Hier kunnen de teams laten zien aan het grote publiek wat ze hebben geleerd. Mocht je vragen over de schoolbrandweerwedstrijden, stuur dan een e-mail.